Noslēdzies galda tenisa turnīrs BALTĀ BUMBIŅA 2019

25/07/2019

 (Jauniešu turnīra godalgoto vietu ieguvēji). Rakstu publicēja Aksels Ambergs.

   Kā jau katru gadu, Kuldīgas pilsētas svētku laikā norisinās galda tenisa turnīrs „Baltā bumbiņa”.

   Pēc ilgāka pārtraukuma ar šādu nosaukumu notika turnīrs bērniem un jauniešiem, nedēļu pirms pilsētas svētkiem. Dažādu iemeslu un apstākļu dēļ šogad bērnu turnīra dalībnieku skaits bija neliels, toties dalībnieki bija apmierināti, un kas ļoti priecē, tribīnēs bija ļoti daudz atbalstītāju jaunajiem censoņiem. Pirms turnīra visi dalībnieki veica iesildīšanos, kur bija iespēja iegūt dažādas veicināšanas balvas. Dalībnieki tika sadalīti 3 vecuma grupās, bet lai diena būtu piesātināta, sākumā visi spēlēja kopā un tad katrs cīnījās atsevišķi par kausu, medaļām un diplomiem savā vecumā grupā. Kopējā turnīrā uzvaru izcīnīja viešņa no Bauskas – Daniela Kučinska. Pa vecuma grupām uzvarētāji : Daniela Kučinska, Elīza Kučinska ( abas no Bauskas BJSS), Henrijs Purviņš, Roberts Šliters un Dāvis Avdjukevičs (visi trīs Kuldīgas NSS). Nākamgad turnīra rīkotāji centīsies turnīru organizēt citos datumos saglabājot nosaukumu.

(Pieaugušo Komandu (pāru) turnīra godalgoto vietu ieguvēji).

   Pavisam cita aina bija vērojama pieaugušo turnīrā, kas risinājās pilsētas svētku sestdienā.

   Turnīram pavisam pieteicās un startēja 28 komandas/pāri un stipruma ziņā šogad bija visspēcīgākais sastāvs 21 gada laikā, kopš tiek rīkots turnīrs „Baltā bumbiņa”. Dalībnieku vidū pēdējo gadu Latvijas čempions A.Reinholds, Latvijas Galda tenisa federācijas prezidente I.Jozepsone,  tāpat vēl pieci spēlētāji no Latvijas top 20. Spēcīgu konkurenci solīja radīt arī viesi no Krievijas, kas pieteicās dienu iepriekš. Deviņu stundu maratonā jau pusceļā bija redzams, ka viesi no Krievijas ir mazliet meistarīgāki un reti kurš latvietis spēja izrādīt cienīgu pretsparu. Ļoti sīvas cīņas sākās jau ceturtdaļfinālos, bet pusfinālā iekļuva vairs tikai viens Latvijas duets,- pārējie bija viesi. Tā par uzvarētājiem kļuva : 1.vieta - Briļ (RUS)/ Tolkačevs (LAT), otrā vietā -  Piščuk/Gayev (RUS) un trešo vietu ļoti spraigā cīņā izcīnīja latviešu duets - Daniels Kogans (Rīga)/ Eduards Spāģis (Liepāja).

   Pirmo reizi spēles pie atsevišķiem galdiem bija iespējams vērot video tiešraidē, par ko sirsnīgs paldies Niklāvam un Zigmundam Dvaroniem. Tāpat organizatori vēlas pateikties Kuldīgas NSS vadībai un Kuldīgas pilsētas domei par sarūpētajiem kausiem un medaļām. Nākamgad atkal turnīrs notiks, bet ņemot vērā šī gada ilgo turnīru iespējams tiks mainīta izspēļu kārtība.

Informē Jānis Avdjukevičs

Sekojiet Galdateniss.lv arī sociālajos tīklos:

 www.PlayTables.lv    www.pingpongshop.eu 

 
 
(Pieaugušo Komandu (pāru) turnīra godalgoto vietu ieguvēji).
(Pieaugušo Komandu (pāru) turnīra godalgoto vietu ieguvēji).
(Jauniešu turnīra godalgoto vietu ieguvēji)
(Jauniešu turnīra godalgoto vietu ieguvēji)
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________