Galda tenisisti iespēlē Lieldienas

14/04/2017

 (Rakstu publicēja Aksels Ambergs)

   Ar sniegpulksteņu un vizbuļu ziediem, ar gājputnu dziesmām pienāca gadskārtējais, nu jau 41. Jēkabpils atklātais Lieldienu turnīrs galda tenisā. 6. aprīlī trešo reizi atzīmēja Pasaules galda tenisa dienu, bet nākamajā dienā bija pūpolsvētdiena, tādēļ šo turnīru veltījām arī šīm svētku dienām. Pirms spēlēm noritēja Lieldienām raksturīgā izdarība – olu ripināšana. Vistālāko ceļu veica jēkabpilieša Artūra Dzirkaļa ripinātā ola. No viņa nedaudz atpalika Anastasijas Veļičko un Valda Stroda (abi no Jēkabpils) veikums. Par centību uzvarētāji saņēma Lieldienu suvenīrus.

      41. turnīrā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 92, kuri spēlēja 6 grupās. Pārstāvniecība aptvēra teju visu Latviju no Dzintarjūras līdz pat Latgales zilajiem ezeriem, kas vēlreiz apliecināja šo sacensību popularitāti. Konkurenci vairoja tenisisti no Lietuvas un Zviedrijas. Spēlētāju vecuma diapazons bija visai plašs – no 9 gadiem līdz pat 80. Dalībnieku skaits krietni palielinājās, salīdzinot ar pērno gadu, riteņkrēslu grupā, apliecinot spēlētāju ar īpašām vajadzībām lielo vēlmi stabili integrēties sabiedrībā.

   Vislielākā konkurence, kā vienmēr, bija vīriešu grupā (48 dalībnieki). Deviņu stundu garumā viņi cīnījās par vietu sadalījumu turnīrā. Nezaudējot nevienu spēli uzvarētēja titulu otro reizi ieguva Reinis Kasparāns (Salaspils). Otro vietu izcīnīja rīdzinieks Maksims Jovļevs, trešajā pozīcijā atstājot jēkabpilieti Uldi Dzirkali, kurš iepriekšējos turnīros 7 reizes pabija uzvarētāja godā. Olimpiskajā sešiniekā vēl iekļuva Raivis Krastiņš (Mēmele), Fredrik Quistbergh (Zviedrija) un lietuvietis Mindaugas Šadys. Senioru konkurencē 1. vietu izcīnīja rīdzinieks Guntis Šēnhofs, atkārtojot pagājušā gada sniegumu. Sīvu pretestību viņam izrādīja Andrejs Rešetņikovs (Rēzekne), gūstot 3. vietu, bet 3. vietā Voldemārs Limans (Preiļi).

   Desmit dalībnieku sāncensībā starp spēlētājiem riteņkrēslos uzvaras laurus plūca Egīls Turlajs (Rēzekne), tālākajās godalgotajās vietās atstājot Madaru Zālīti (Engure) un Jāni Lakstīgalu (Dobele). Sieviešu grupā balvas ieguva Margita Kanopka (Tukums) un Marina Bivainīte (Aizkraukle).

   Meiteņu grupā pārliecinoši uzvarēja jēkabpiliete Jūlija Zarkeviča, 2. vietu atstājot Franciskai Liniņai (Rēzekne), bet 3. – Nellijai Afanasjevai (Preiļi). 

   Seniorēm nepārspēta palika jēkabpiliete Skaidrīte Lapīra, kļūstot par 3-kārtēju šī turnīra uzvarētāju. 2. vietu izcīnīja Agafija Buša (Rīga), bet 3. – Ludmila Koņuhova (Rēzekne). 

   Zēnu grupā uzvaras priekus baudīja Haralds Fjodorovs (Rēzekne). Otrajā pozīcijā palika Kirils Marjonovs, bet 3. – Vadims Marjonovs (abi no Jēkabpils).

   Dalībnieki bija gandarīti par skaistajiem kausiem, apmierināti ar turnīra raito gaitu un gardajām pusdienām, tādēļ pateicos visiem, kuri piedalījās turnīra sagatavošanā un norisē. Īpašs tencinājums sporta organizatorei Baibai Grasai, kafejnīcas ,,Oāze,, un sporta nama darbiniekiem, Limaņu ģimenei, Jurijam Glotovam un Jānim Lācim. Uz tikšanos Latvijas 100-gades gadā!

Raksta autors: Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

- Vairāk šo sacensību fotogrāfijas skatiet šeit.

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀   www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
 
Jēkabpils 41. atklātais Lieldienu turnīrs galda tenisā
Jēkabpils 41. atklātais Lieldienu turnīrs galda tenisā
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________