Jēkabpilī jaunie tenisisti sadala medaļas

20/03/2017

 Rakstu ievietoja Aksels Ambergs

   Divas dienas nedēļas nogalē Jēkabpils sporta namu pieskandināja bērnu čalas, mazo bumbiņu atsitieni, gaviles un aplausi, jo šeit risinājās Latvijas 2017. gada meistarsacīkstes galda tenisā vidējā vecuma grupā. Par dažāda kaluma medaļām cīnījās 11 meitenes un 28 zēni no 15 gadu vecuma un jaunāki. Pārstāvniecība arī bija visai plaša, sākot no vēju pilsētas Liepājas līdz pat Latgales sirdij Rēzeknei. Dalībnieki demonstrēja augstu meistarību, lielu gribasspēku, pašaizliedzīgi cīnoties par katru punktu. Savukārt dubultspēlēs viņi parādīja labu sadarbību un saskaņotu rīcību. Tenisistu veikumu atspoguļoja iegūto medaļu raža.

čempione kuldīdzniece Viktorija Poriņa

   Vienspēlēs meitenēm par šī gada valsts čempioni kļuva kuldīdzniece Viktorija Poriņa. Sudraba medaļu izcīnīja talantīgā tenisiste Valērija Naumova no Jēkabpils sporta skolas. Bronzas godalgas cienīgu sniegumu uzrādīja Ance Šastakoviča (Bauskas BJSS) un Sanija Kibelko (Ovio, Liepāja). Zēnu vienspēlēs nepārspēts palika rīdzinieks Valērijs Farbtuhs, par to iegūstot čempiona titulu. Sīvu pretestību uzvarētājam izrādīja 2. vietas ieguvējs Deniss Vasiļjevs (Preiļi), trešajā pozīcijā atstājot Danielu Koganu (Rīga) un Markusu Sīli (Kuldīga). Meiteņu dubultspēlēs uzvaru izcīnīja Viktorijas Poriņas un Sanijas Kibelko duets. 2.vietu ieguva Rēzija Meļķe un Līva Bogdanoviča no sporta kluba ,,Dārtija,,. Ar trešo vietu bija jāsamierinās Zanei Grīvanei (EXPLO) un Ancei Šastakovičai, kā arī Valērijai Naumovai un Jūlijai Zarkevičai (Jēkabpils). Jauktajās dubultspēlēs izcilu sadarbību ar savu partneri Danielu Koganu parādīja Viktorija Poriņa, atalgojot sevi ar skaistiem kausiem un čempionpāra titulu. Otro vietu spraigā spēlē pret čempioniem izcīnīja Valērija Naumova pārī ar Valēriju Farbtuhu. Trešās vietas ieguva Rēzija Meļķe un Deniss Vasiļjevs, Sanija Kibelko un Markuss Sīlis. Skaistām spēlēm bagātas bija dubultspēles zēnu konkurencē. Par 2017.gada Latvijas meistarsacīkšu uzvarētājiem B grupā kļuva Deniss Vasiļjevs pārī ar Markusu Sīli. Brāļi Valērijs un Leonīds Farbtuhi izcīnīja 2.vietu, bet Raimonds Mūrnieks un Romāns Streļčuks (abi no Preiļiem) un Daniels Kogans duetā ar Aleksandru Pahomovu (Preiļi) iekļuva 3.pozīcijā. Medaļām bagātākie spēlētāji bija Valērijs Farbtuhs, Deniss Vasiļjevs, Daniels Kogans, Markuss Sīlis, Valērija Naumova, Viktorija Poriņa un Sanija Kibelko, savos kontos iegūstot pa 3 dažādas raudzes godalgām.

   Lielu paldies saku treneriem, kuri savos audzēkņos ieguldījuši milzīgu darbu, lai viņi no gada gadā meistarībā augtu. Pateicības vārdi arī bērnu vecāku adresē par to, ka savām atvasēm ceļu uz galda tenisa pasauli ierādīja. Gribu uzslavēt 8-gadīgo Francisku Liniņu no Preiļiem, kura pašaizliedzīgi cīnījās ar krietni vecākām spēlētājām. Labā prakse, ko piekopj Latvijas Galda tenisa federācija, rīkojot sacensības dažādās pilsētās, ceļ galda tenisa prestižu sabiedrībā. Jēkabpils ir viena no šīm pilsētām, kurā notiek augsta līmeņa sacensības, jo ir atbilstoša materiālā bāze, senas tradīcijas, zinoši tiesneši. Meitenes un zēni turpinās intensīvus treniņus, lai pilnveidotu spēlētprasmi galda tenisā.

Sacensību fotogrāfijas skatiet šeit.

Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀   www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
 
LRJM 2017, Jēkabpils, 12.03.2017.
LRJM 2017, Jēkabpils, 12.03.2017.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________