Jēkabpils čempionāts galda tenisā aizrit jaunā kvalitātē

28/01/2016

   Ar prieku sirdīs, ar smaidu sejās, ar lielu vēlmi uzvarēt uz 44. Jēkabpils atklāto čempionātu galda tenisā ieradās rekordliels dalībnieku skaits no Latvijas malu malām, sākot no Dzintarjūras līdz pat Latgales zilajiem ezeriem. Jaunais – 2016. gads galda tenisistiem pienācis ar spēcīgu vēlmi pilnveidot meistarību, izmantojot pie tenisa galdiem pērtiķim piemītošo veiklību, lokanību un gudrību. 77 dalībnieki apliecina, ka čempionāts no gada gadā lielāku cieņu, atsaucību ne tikai Latvijā gūst. Spēlētāju rindas šogad papildināja arī 9 sportisti no Lietuvas pilsētas Rokišķiem. Varam lepoties, ka čempionāts kļūst par starptautisku. Šis čempionāts ieies vēsturē ar to, ka pirmo reizi tajā piedalījās spēlētājs ratiņkrēslā. Paldies jēkabpilietim Valdim Strodam par drosmi un spēlētgribu! Pateicoties Latvijas Galda tenisa federācijas - LGTF (ģenerālsekretāre Ina Jozepsone) dāsnumam, jēkabpilieši savā īpašumā ieguva vienu tenisa galdu, barjeras un tiesnešu galdiņus, tādējādi pilnveidojot materiālo bāzi, lai sacensības varētu labāk organizēt. Šogad dalībnieku vidū bija vairāk spēlētāju, kuri Latvijas reitingā augstu kotējas. Galda teniss arvien lielāku popularitāti iegūst Jēkabpils un apkārtējo novadu iedzīvotāju vidū. Starp pieredzējušiem spēlētājiem bija daudz Jēkabpils sporta skolas audzēkņu, par ko liela pateicība trenerim Jurijam Glotovam. Dalībnieku vecums bija no 10 līdz pat 78 gadiem.

      Kā allaž, vislielākā konkurence bija vīriešiem. Izturot priekšsacīkšu maratonu, pie medaļu sadales nokļuva paši meistarīgāki, izturīgākie spēlētāji. Nezaudējot nevienu spēli, Jēkabpils 2016. gada čempiona titulu izcīnīja Jānis Cīrulis (Rīga), kurš bija arī 2010. gada uzvarētājs. Sīvu pretestību viņam izrādīja sudraba medaļas ieguvējs Emīls Lutinskis (Preiļi). Viņš čempiona godu baudīja 2014. gadā. Trešo vietu spēcīgajā konkurencē ieguva pērnā gada čempions Jānis Svīķis (galda tenisa klubs ,,Aloja,,). Prieks un gandarījums, ka par medaļām šogad cīnījās bijušie čempioni. Apbalvojumus saņēma arī 4.-6. vietu ieguvēji Andrejs Čemirtans (Rīga), Uldis Dzirkalis (Jēkabpils) un Maksims Jovļevs (Rīga).

      Sievietēm par šī gada pilsētas čempioni jau 10 (!) reizi kļuva Aldona Homiča (Rīga), pārliecinoši uzvarot visas konkurentes. Vicečempiones titulu ieguva Laura Pavāre (galda tenisa klubs ,,Aloja,,), bet bronzas medaļas cienīgu sniegumu uzrādīja daugavpiliete Vera Gurtajute. Svarīgu spēļu pieredzi ieguva arī talantīgās Jēkabpils spēlētājas Valērija Naumova un Elizabete Vaidere, kuras ir Jēkabpils sieviešu izlases dalībnieces. Mūsu tenisistes šobrīd ir Latvijas komandu čempionāta līderes.

      Paldies Jēkabpils sporta centram par skaistajām balvām, medaļām un gaumīgajiem diplomiem. Paldies maniem palīgiem čempionāta arēnas sagatavošanā un spēļu raitā norisē. Paldies kafejnīcas ,,Oāze,, kolektīvam, kurš apmierināja spēlētāju izsalkumu ar gardu azaidu. Visi dalībnieki apmierināti devās mājup, lai aprīļa sākumā atgrieztos labo pārmaiņu pilsētā un piedalītos 40. Lieldienu turnīrā.

Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

Seko Galdateniss.lv arī  TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀   www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________