Galda teniss jaunāks top (Par Jēkabpils atklāto čempionātu galda tenisā 2015)

21/01/2015

    Ar kārtējo atkusni, ar pavasarīgu gaisa temperatūru pienāca diena, kad no daudziem Latvijas novadiem un pilsētām Jēkabpilī sabrauca abu dzimumu dažāda vecuma galda tenisa cienītāji, lai sacenstos savstarpējās spēlēs tradicionālajā, nu jau 43., atklātajā pilsētas čempionātā. Katra spēlētāja goda lieta ir piedalīties šajā prestižajā čempionātā, kas dzimis Biržos, attīstījies Salā un pilnveidojies Jēkabpilī. Čempionāts 42 gados plašumā gājis un meistarībā audzis. Lepojamies ar to, ka daudzi dalībnieki un dalībnieces čempionāta ietvaros no zēniem, meitenēm par senioriem kļuvuši, tādējādi apliecinot ilggadējo uzticību galda tenisam un uzcītīgo kalpošanu tam. Tas nozīmē, ka čempionātam ir liela piekrišana Latvijā.

    59 dalībnieki daudzu stundu garumā demonstrēja skaistas, spraigas spēles, duelējoties apakšgrupās līdz nokļūšanai finālā. Prieks, ka teju trešdaļa no visiem spēlētājiem bija jēkabpilieši un tuvējo novadu pārstāvji. Spēlētāju vecums bija no 12 līdz 70 gadiem. Vīriešiem bez nevienas zaudētas spēles čempionātu aizvadīja Jānis Svīķis no Mazsalacas, pirmo reizi izcīnot Jēkabpils čempiona titulu. Sīvu pretestību viņam izrādīja rīdzinieks Aleksandrs Maskaļonoks, iegūstot savā īpašumā sudraba medaļu. Bronzas godalgai cienīgu meistarību parādīja Maksims Jovļevs (Rīga). Ar ceturto vietu bija jāsamierinās vairākkārtējam pilsētas čempionam jēkabpilietim Uldim Dzirkalim. Toties Uldis var lepoties ar Latvijas pērnā gada čempiona goda nosaukumu raketlonā, ar augstām vietām starptautiskajās sacensībās šajā sporta veidā. Augsto piekto vietu izcīnīja čempiona dvīņu brālis Mārtiņš, kurš sagādāja zaudējumu otrās vietas ieguvējam. Olimpisko sešinieku noslēdza jēkabpilietis Andris Krūmiņš, kurš plūcis laurus Latvijā senioru konkurencē. Prieku rada un cerīgu skatu nākotnē rāda fakts, ka finālā cīnījās gados jauni (vidējais vecums 22 gadi) spēlētāji. Viņu meistarība no gada gadā aug, nodrošinot cienīgu maiņu vidējai un vecākajai tenisistu paaudzei.

   Sieviešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja Aldona Homiča, devīto reizi iegūstot Jēkabpils čempiones titulu. Jāpiemin, ka Aldona pagājušajā gadā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā veterānu komandām, ieguvusi godalgas Latvijas mēroga sacensībās. Aldona dzīvo Rīgā, bet sportā pārstāv Jēkabpili. Vicečempiones nosaukumu izcīnīja Irina Paščenko (Rīga). Bronzas medaļu saņēma 12-gadīgā jēkabpiliete Valērija Naumova. Čempionāta ilgajā vēsturē tik jauna spēlētāja pirmo reizi izcīnījusi tik augsta kaluma godalgu. Paldies Valērijas vecākiem, kuri viņai ceļu uz šo skaisto spēli ierādīja! Lepojamies, ka Valērija trenējas Jēkabpils sporta skolā. Meistarības izaugsmi viņai, Elizabetei Vaiderei, Jūlijai Zarkevičai prasmīgi nodrošina treneris Jurijs Glotovs. Aicinām arī citus jaunos jēkabpiliešus apgūt galda tenisa ābeci! Ceturto vietu izcīnīja talantīgā rēzekniete Liāna Zeltiņa.

   Patīkamu pārsteigumu sagādāja čempionāta dalībnieks Jurijs Boiko, kurš, redzot, ka zālē vietas pietiek vēl trijiem tenisa galdiem, piedāvāja divus galdus nopirkt par saviem līdzekļiem, lai sacensības turpmāk noritētu īsākā laika periodā.  Ar prieku viņa priekšlikumu pieņēmām. Paldies Jurijam par dāsnumu un atbalstu Jēkabpils tenisistiem. Jāatzīmē, ka Jurijs dzimis Zasā, skolā gājis Biržos, bet pašlaik ir veiksmīgs uzņēmējs. Bieži apciemojot māti, piedaloties jēkabpiliešu organizētajās sacensībās, viņš stiprina saikni ar dzimto pusi. Pateicamies Jurijam par situācijas izpratni un nesavtīgumu. Kaut šādu labvēļu Latvijā būtu vairāk! Paldies Jurija mammai, kura dēlam pozitīvas rakstura īpašības šūpulī ielikusi!

   Lielu ieguldījumu čempionāta sagatavošanā un norisē sniedza sporta centra darbinieki Aiva Jakubovska, Baiba Grasa, Jurijs Glotovs un Jānis Luksts. Dalībnieki bija sajūsmā par skaistajām medaļām un kausiem. Profesionāli raitu spēļu gaitu nodrošināja Valentīna un Voldemārs Limaņi. Paldies visiem!

Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

PS. Skatiet zemāk pievienotās fotogrāfijas ar godalogoto vietu ieguvējiem!

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

  www.playtables.lv-Galda teniss  ○○○  www.pingpongshop.lv

 
 
Jēkabpils atklātā čempionāta galda tenisā 2015 uzvarētāji, 18.01.2015.
Jēkabpils atklātā čempionāta galda tenisā 2015 uzvarētāji, 18.01.2015.
Fotogrāfijā no kreisās - I.Pašķenko, A.Homiča, V.Naumova, Jēkabpils, 18.01.2015.
Fotogrāfijā no kreisās - I.Pašķenko, A.Homiča, V.Naumova, Jēkabpils, 18.01.2015.
Fotogrāfijā no kreisās - A.Maskoļonoks, J.Svīķis, M.Jovļevs, Jēkabpils, 18.01.2015.
Fotogrāfijā no kreisās - A.Maskoļonoks, J.Svīķis, M.Jovļevs, Jēkabpils, 18.01.2015.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________