Starptautiskā turnīra "Baltā bumbiņa" 2010 rezultāti

17/07/2010

     No 15. līdz 18. jūlijam Kuldīgā notika pilsētas svētki "Dzīres Kuldīgā 2010". Šī pasākuma ietvaros notika daudz un dažādas sporta aktivitātes, tai skaitā arī starptautisks turnīrs galda tenisā "Baltā bumbiņa".

     Šogad turnīrs notika 15. reizi un tajā piedalījās dalībnieki no Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, kopā 81 dalībnieks. Sacensības organizēja Kuldīgas novada sporta skola sadarbībā ar GTK "Kuldīga".
Sacensības notika sporta skolas hallē (turpat, kur 2010.gada Latvijas čempionāts galda tenisā), sacensības tiesāja Jurijs Gamajunovs un Jānis Avdjukevičs, savu padomu neliedza Baiba Gāga (paldies viņai).

     Dalībnieki tika sadalīti piecās vecuma grupās. Vecākais dalībnieks-Ilgonis Aželis no Jūrmalas, bet jaunākais- Valērijs Farbtuhs no Čeļabinskas. Visspraigākās cīņas notika vīriešiem vecuma grupā līdz 45 gadiem, kurā mūsu labākajiem tenisistiem sīvu konkurenci izrādīja viesi no Krievijas.

     Pusfinālos Jānis Cīrulis ar rezultātu 1:3 piekāpās Dmitrijam Zdobnovam, bet Viktors Tolkačevs ar tādu pašu rezultātu piekāpās nākamajam sacensību uzvarētājam Andrejam Bukinam. Sīvā cīņā par trešo vietu Jānis bija pārāks par Viktoru ar rezultātu 3:2.

     Sievietes spēlēja vienā grupā kopā ar vīriešiem un šeit uzvaru arī guva viešņa no Krievijas - 1.vietā Anna Kondratova (kopā ar vīriešiem viņai 6.vieta), aiz sevis atstājot Jekaterinu Mizginu (10.vieta) un Aleksandru Vološinu (12.vieta).

     Minikadetiem uzvaras guva Hanson Reelica (Igaunija) un Iļja Isakovs (Krievija), kadetiem uzvarēja Vlads Palamarčuks un Kristina Grečišņikova (abi Krievija). Junioru vecuma grupā labākais bija Leonīds Maslovs (kopā ar vīriem 8.vieta), aiz sevis atstājot Andreju Rosļakovu (9.) un Gintu Eihmani (13.).

     Visneparedzamākais izvērtās veterānu turnīrs, jo jau pirmajā turnīra kārtā vairāki favorīti cieta sakāves, tādējādi saasinot cīņu par medaļām. Beigās gan tomēr viss nostājās savās vietās un 18 veterānu konkurencē uzvara Sergejam Čugunovam. Piebildīšu, ka piekāpties nevēlējās arī Uldis Dobriško, finālā atzīstot Sergeja pārākumu tikai ar 2:3. Spēlē par trešo vietu Oļegs Pļuščs ar 3:1 pārspēja Andri Krūmiņu.

     Viesi no Krievijas solās būt arī nākamgad uz jau 16. turnīru "Baltā bumbiņa", savu sastāvu vēl palielinot un pastiprinot, tāpēc nākamgad gaidīsim arī mūsu labāko spēlētāju ierašanos.

Jānis Avdjukevičs

 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________